lunes, 6 de agosto de 2012

PASTÍS DE CARN I XAMPINYONS


Amb aquesta recepta m'inicio en aquest bloc de cuina i records.
Avui us presento un pastís de carn i xampiyons que podeu emnjar-lo fred, calent o a temperatura ambient i que es pot preparar amb anticipació i es conserva uns dies a la nevera tapat amb film tranparent.

INGREDIENTS:
  • 750 gr. de carn picada (meitat porc, meitat vedella)
  • 1 paquet sopa per a fer crema de xampinyons
  • 250-300 gr. de xampinyons.
  • pebre
  • 150 gr. de beicon fumat.
  • enciam per acompanyar.
ELABORACIÓ

Batem els ous a un bol i afegim la pols de la sopa de xampinyons i el pebre. VIGILEU! NO CAL POSAR SAL! La sal li dona la crema de xampinyons.
Netegem els xampinyons naturals i els tallem en làmines. els aboquem a una paella amb una cullerada d'oli i els sofregim aprox. 10 min. a foc lent.
Menbtrestant haurem batut molt bé els ous amb el paquet de sopa, que ha de quedar completament dissolta.
Quan això estigui ben batut i la crema ben disolta, afegim la carn i  els xampinyons i ho barregem tot.
Tot seguit col·loquem un tall molt generòs de làmina de papaer d'alumini i sobre aquesta posem el beicon laminat.
Ara aboquem la preparació de carn i li donen forma de croqueta gegant. Fem pujar les làmines de beicon i folrem el pastís. És probable que no us arribi, si és així ho cobriu amb més làmines de beicon.
Per acabar ho tapeu bé amb el paper de plata i col·loqueu la plata l forn a 180 º 45-50 minuts.
Passat aquest temps punxeu el pastís de carn i no ha de surtir líquid o molt poc.
Si us agrada el beicon una mica rossejat podeu posar el gratinador un parell de minuts amb el paper de plata obert, però vigileu! es crema ràpid!
Un cop fora del forn aquest pastís pot menjar-se calent, fred o tebi i sempre acompanyat amb una mica d'enciam a la vostra elecció.

Bon profit!

No hay comentarios:

Publicar un comentario